Telefonische bereikbaarheid
Het praktijknummer is 077-3730837. Hierna volgt een keuzemenu.
Keuze 1; Is het spoednummer en is uitsluitend en alleen bedoeld voor dringende gevallen. U wordt verzocht zich hier strikt aan te houden.
Keuze 2: van het menu is uitsluitend voor herhaalrecepten. En kunt u 24 uur per dag inspreken. Indien u vóór 11.00 uur besteld liggen de medicijnen na twee werkdagen klaar bij de apotheek. Recepten die in het weekend worden ingesproken liggen vanaf woensdag klaar bij uw apotheek.
Via de assistente kunt u afspraken maken. Verder kunt u met allerlei medische en praktische vragen terecht. Houd de vragen zo kort mogelijk om de assistente te helpen iedereen te woord te staan.
Maak gebruik van de vaste opbel tijd voor afspraken, recepten, visites e.d.: dit is tussen 8.00 en 11.00 uur.
Indien u belt voor het opvragen van uitslagen verzoeken wij u in de middaguren te bellen. (Betere verdeling van de piektijden aan de telefoon)
Wilt u de arts persoonlijk spreken, dan kunt u vragen of de arts u terugbelt in het telefonisch spreekuur. De arts belt u dan terug in de loop van de dag.
Spoed
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Spoedlijn praktijk: 077-3730837 keuze 1
Bij verwondingen kunt u direct naar de praktijk komen.
Spreekuur
Openingstijden praktijk: van 8.00 uur tot 17.00 uur
Telefonisch zijn wij bereikbaar van 8.00-11.30 uur en van 14.00-16.30 uur.
Tussen 11.30 en 14.00 uur zijn we wel telefonisch te bereiken voor spoed gevallen op 06-13198852
De praktijk en het spreekuur kan uitsluitend op afspraak worden bezocht.
Op werkdagen is er ’s ochtends vanaf 8.30 uur en ’s middags vanaf 14.30 uur spreekuur.
U heeft dan een persoonlijke afspraak van 10 minuten waarin één hulpvraag behandeld kan worden.
Als u aangeeft meerdere vragen te hebben, dat u een langer gesprek wilt of dat u met meerdere personen komt, dan kan de assistente daar rekening mee houden in de agenda.
Telefonisch spreekuur: Indien u de arts persoonlijk wil spreken kunt u zich aanmelden voor het terugbel spreekuur. De arts belt u dan in de loop van de dag terug. Dit geld alleen voor korte vragen/ overleg.
E-consult: Indien u zich heb aangemeld via de website is het mogelijk om korte vragen middels een e-consult te stellen aan uw arts. Uw vragen worden binnen 2 werkdagen beantwoord.
Praktijkdrukte: Het wordt steeds drukker in de huisartsenpraktijk. Als u een afspraak wilt maken, kan het zijn, dat u pas na een of enkele dagen terecht kunt. Voelt u zich zo ziek, dat u niet zolang kunt wachten, leg dan nauwkeurig uit aan de assistente, wat er aan de hand is. Zij kan dan met de huisarts overleggen of het medisch noodzakelijk is dat u dezelfde dag nog gezien dient te worden.
Indien u om wat voor reden dan ook een gemaakte afspraak niet na kunt komen, dient u deze afspraak 24 uur van tevoren af te zeggen. Voor niet nagekomen afspraken krijgt u een rekening ( van €25,-) thuis gestuurd, en wordt u verzocht deze vóór het volgende consult aan de balie te betalen.
Assistentenspreekuur: Voor alle handelingen waar u normaal ook voor bij de assistente komt , zoals bloed prikken, injecteren, oren uitspuiten, bloeddruk meten, hartfilmpjes maken enz., urine inleveren moet u nu eerst een afspraak maken. Loop niet zomaar de praktijk binnen, maar neem altijd eerst telefonisch contact op. Persoonlijke vragen aan de balie kunnen we i.v.m. uw privacy niet beantwoorden.
Huisbezoek
U kunt tussen 8.00 en 11.00 uur een visite aanvragen. De assistente kan het huisbezoek dan nog voor die dag in de agenda zetten. Het is altijd beter naar de praktijk te komen omdat onderzoek- en behandelmogelijkheden daar beter zijn. De assistente zal altijd een inschatting maken van de hulpvraag en zo nodig in overleg met de huisarts bepalen of een visite nodig is.
Een visite is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Bevolkingsonderzoek
Het bevolkingsonderzoek op baarmoederhalskanker, het “uitstrijkje”, wordt op afspraak gedaan.
Mevrouw Lemans en Kimmy Vercoulen zijn in onze praktijk diegene die de uitstrijkjes doen. Mocht er na het uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek een herhaling nodig zijn of verder onderzoek, houdt er dan rekening mee dat dit voor eigen kosten is. ( eigen risico )
Waarneming
Vanaf 17.00 uur tot ’s morgens 8.00 uur
wordt de praktijk ( uitsluitend voor spoedeisende hulp ) waargenomen door de spoedpost Noord-Limburg te Venlo.
Wil u meer informatie kijk dan op www.spoedpostnoordlimburg.nl
Neem altijd vooraf telefonisch contact op met telefoonnummer :
0900 8818
Wijzigingen in persoonlijke gegevens
Indien er wijzigingen zijn in uw persoonlijke- of adres gegevens dan vragen we u dit tijdig door te geven. Ook indien u van zorgverzekeraar wijzigt wordt u verzocht dit tijdig door te geven. Het is belangrijk dat we uw juiste telefoonnummer en e-mail adres hebben. U kunt dit ook zelf aanpassen door in te loggen op mijn.cohesie.org. Wacht hier niet mee tot u de praktijk een keer bezoekt.
Herhaalrecepten
U kunt herhaalrecepten aanvragen door zelf in te loggen via mijn. cohesie.org
Meestal kunt u deze na de 2 werkdagen na 16.00 uur afhalen bij de apotheek. Medicijnen die in het weekend worden besteld worden pas op maandag verwerkt en liggen dan ook pas op woensdag klaar bij de apotheek.
Ook kunt u dag en nacht bellen en de herhaalreceptenlijn inspreken. Daarop kunt u makkelijk uw herhaalrecept inspreken wanneer het u uitkomt. Een recept voor 11.00 uur aangevraagd kunt u 2 werkdagen later afhalen bij uw apotheek. En ook hier geld op vrijdag besteld? Dan kunnen ze op maandag worden verwerkt en dus woensdag afgehaald kunnen worden bij de apotheek
Hebt u moeite met het uitspreken van de namen, lever dan de lege doosjes in bij de balie, ook dan ligt uw medicatie twee werkdagen later klaar.
Let op: deze mogelijkheid geldt uitsluitend voor vervolgrecepten. ( medicijnen die u dagelijks gebruikt )
Verwijzingen
Met nadruk wordt hier nog eens aangegeven, dat voor elke eerste verwijzing naar een specialist u een verwijsbrief nodig heeft, welke tevoren met een goede onderbouwing door de huisarts dient te worden uitgeschreven. Als regel is dit alleen mogelijk, als u eerst de huisarts heeft bezocht, zodat deze kan beoordelen of een verwijzing nodig is, naar welke specialist u verwezen dient te worden en met welke hulpvraag. Bovendien zal de huisarts in de brief uw relevante voorgeschiedenis en het actuele medicatiegebruik vermelden. Ga goed om met uw gezondheid en draai de zaken niet om. Eerst een afspraak maken op een polikliniek en achteraf aan de huisarts een brief vragen, ondermijnt uw eigen hulpverlening. De specialist gaat ervan uit dat de huisarts een weloverwogen verwijzing maakt en dat gebeurd niet als de huisarts u niet gezien heeft.